Vi på FSS arbetar dagligen för att förbättra skolungdomars vardag och liv genom aktiv intressebevakning och lobbning. Nu söker vi en engagerad politiskt sakkunnig för att leda och utveckla FSS intressebevakning och påverkan samt vara del av vårt engagerande team. 

Om tjänsten
I rollen som sakkunnig ansvarar du för att förbereda det politiska arbetet. Det innebär att handlägga politiska ärenden inför styrelsens möten och förbundets årsmöten. Tillsammans med ordföranden och styrelsen arbetar du med intressebevakning, att skriva utlåtanden, pressmeddelanden och kommentarer till lagförslag. Du deltar också i representationsuppdrag, utarbetar faktaunderlag samt är uppdaterad på samhällsutvecklingen i stort. Arbetet involverar även politisk kommunikation, såsom debattartiklar, anföranden och sociala medier vid t.ex. kampanjer inför nationella val. 

Kvalifikationer

  • Intresse för politik, särskilt inom utbildnings- och ungdomspolitik.
  • Studiebakgrund eller tidigare erfarenhet inom området är meriterande men ej obligatoriskt.
  • Goda språkkunskaper i både svenska och finska.
  • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Rollen ställer höga krav på ansvarstagande, prestigelöshet, en förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya frågor och ta egna initiativ. Även en förmåga att leda eget arbete och fungera självständigt behövs. Du behöver samarbeta bra med andra och ha en förmåga att arbeta med flera uppgifter samtidigt. Arbetstempot är stundtals högt, vilket innebär att du behöver kunna göra egna prioriteringar och växla mellan arbetsuppgifter. 

Vi på FSS går med mottot att vi lär oss hela tiden, du behöver alltså inte vara expert på området utan ha en vilja att lära dig och utvecklas. Det viktigaste är att du är engagerad för ungas delaktighet och har vilja att delta i gemensamma initiativ. 

Om anställningen
Tjänsten är deltid (19 timmar/vecka) med arbetsplats på förbundets kontor i Helsingfors och är en tillsvidare tjänst. Arbetet på FSS är flexibelt arbete, det finns alltså möjlighet att arbeta en del på distans och passar därför bra i samband med studier. Arbete utanför kontorstid och tjänsteresor förekommer, till exempel vid förbundets evenemang. Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan
Skicka en fritt formulerad ansökan med CV till e-postadressen mikaela.jokinen@skolungdom.fi senast den 25 januari. Ange “Ansökan – Politiskt Sakkunnig 2024” i ämnesraden för ditt meddelande.
Arbetsintervjuer hålls enligt överenskommelse på vårt kansli på Kaserngatan 1 D 65-66 i Helsingfors. Alternativa arrangemang är möjliga. Vi intervjuar gärna under ansökningstiden. Sökanden kan bli ombedda att skicka in ett arbetsprov. Förbundets förbundsstyrelse tar beslut om anställningen. 

Ytterligare information 
Ges av verksamhetsledare Mikaela Jokinen, telefonnummer +358 50 301 2456. 
Välkommen att skicka in din ansökan!

Mångfald och likabehandling:

  • Vi välkomnar sökande av olika åldrar, bakgrunder och kön. Alla arbetssökande behandlas likvärdigt enligt vår likabehandlingsplan.
  • Anonym rekrytering tillämpas i anställningsprocessen. Vilket betyder att kön, etnicitet, ålder samt faktorer som kan göra att kandidaten igenkänds raderas. 

Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för elever i grundskolans övre årskurser och studerande på andra stadiet samt folkhögskolor. Mera info hittar du om förbundet på skolungdom.fi