På FSS jobbar vi varje dag för att förbättra skolungdomens vardag och liv. Det gör vi genom aktiv intressebevakning, samarbete med elev- och studerandekårer och kompetensbyggande aktiviteter och evenemang för unga.

Nu söker vi en kommunikatör som koordinerar och förverkligar förbundets kommunikation och marknadsföring. Som kommunikatör har du en känsla för språk, du brinner för tillgänglig kommunikation och du orienterar dig lätt genom sociala medier. Du har ett visuellt öga och vet hur man skapar inbjudande innehåll för en ung målgrupp. Arbetet är varierande i tempo och förutsätter långsiktigt planerande men även snabba reaktioner.

Arbetet kräver utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska och finska. Studier i kommunikation och kunnande i fotografering, video och grafisk planering ser vi som meriterande. Även kunskap inom program som WordPress, Adobe Illustrator och Adobe Indesign är till fördel. Kommunikatören stöder även chefredaktören i förverkligandet av förbundets medlemstidning Elevbladet.

Inom FSS kansli ansvarar vi alla för egna helheter. Samtidigt förväntar vi oss också att vår personal hoppar utanför det egna ansvarsområdet för att göra gemensamma satsningar – det kan handla om att bära en hög papplådor tillsammans, att läsa ett lagförslag eller att jobba tillsammans för att förverkliga vårt årsmöte. Vi hoppas naturligtvis också att du vill vara en aktiv del av vår arbetsgemenskap och utveckla arbetsplatsen tillsammans med oss.

Vi är ett ungdomsförbund och en grundläggande värdering i vår verksamhet är ungas delaktighet. En viktig del av arbetet är att jobba med unga.

Kommunikatören anställs omgående och kontraktet gäller tills vidare. Arbetstiden är 19 timmar per vecka och går till exempel bra att kombinera med studier. Lönen är 1050 euro per månad.

Skicka in en fritt formulerad ansökan och CV till verksamhetsledare Elin Svedman (elin.svedman@skolungdom.fi). Ange “Kommunikatör” i ämnesraden. Var beredd på att du kan behöva påvisa dina kunskaper genom ett arbetsprov. Vi anställer genast när vi hittat en passande kandidat.

Arbetsintervjuerna ordnas enligt överenskommelse på vårt kansli på Kaserngatan 1, men vi är även öppna för andra arrangemang. 

Tilläggsinformation ges  av verksamhetsledare Elin Svedman, tfn 050 565 8390, elin.svedman@skolungdom.fi.

Vi önskar att personer av olika ålder, bakgrund och kön söker jobb hos oss. Alla arbetssökande behandlas likvärdigt i enlighet med vår likabehandlingsplan. Vi använder oss av anonym rekrytering i rekryteringsprocessen.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för elever i grundskolans övre årskurser och studerande på andra stadiet.