Det mest centrala ska komma först. Presentera kort huvudsyftet på sidan. Dock mera ingående än utdraget ovanför, men inte längre än ett stycke. Det är viktigt att hålla sig kortfattad så att läsaren orkar hålla kvar sin koncentration på budskapet som sidan för fram. Det första stycket är likt rubriken och sammanfattningen centrerad och smalare än annat eventuellt innehåll längre ner på sidan. Detta kommer åstadkommas genom färdiga mallar på hemsidan och behöver inte tas i beaktande under själva skrivprocessen.

Underrubriker

I det första avsnittet ska man akta sig för allt för många underrubriker. Använd då hellre bilder eller avgränsade likt den nedan. Om du väljer att använda en underrubrik direkt i första avsnittet, se då till att det är viktig, central och relevant information. En underrubrik ska vara H3 och underrubriker under den H3. H1 rubriker används endast som huvudrubrik i inläggets titel (görs automatiskt av hemsidan). H1 ska aldrig användas inne i texten/nere på sidan.

H1 Undantag

I undantagsfall kan H1 användas inne i texten ifall det handlar om en helt ny sektion på ett nytt tema. Dock är en skild sida ALLTID att föredra i detta fall.

Färg

Underrubrikerkan med fördel färgas, förutsatt att detta görs enhetligt.

Om det finns längre textstycken kan man antingen:

Länka till en undersida

Eller flera
olika sidor

Nyttig läsning om ämnet:

Tip för tillgänglig hemsidor

10 tips för bättre webtexter

Checklist for better (web)texts

länkarna öppnas i ny flik

Avslutning

Sist på sidan kommer eventuellt ett avslutande stycke i någon form. I inlägg som t.ex. pressmeddelanden och evenemang kan man infoga ett kontakt-kort till den/de som ansvarar och kan svara på frågor.

Lycka till med skrivandet! Kontakta Felix om du behöver hjälp!

Håll dig uppdaterad – Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.

Håll dig uppdaterad – Prenumerera på FSS nyhetsbrev!

Få senaste informationen om FSS verksamhet direkt i din inkorg en gång i månaden!

Vi spammar inte! Läs vår [link]integritetspolicy[/link] för mer info.