Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS och Svensk Ungdom har ett gemensamt debattprojekt, vars syfte är att stärka ungas förmågor i debatt och retorik – nu söker vi en debattkoordinator för att hålla i trådarna för projektet!

Finlands Svenska Skolungdomsförbund är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för elever i grundskolans övre årskurser och studerande på andra stadiet. Svensk Ungdom är ett politiskt ungdomsförbund som jobbar för ett liberalt, flerspråkigt och hållbart Finland. Debattprojektet är förbundens gemensamma, och är partipolitiskt obundet.

Projektet består av två helheter; debattforum, workshoppar i debatt och retorik, och en nationell debattävling för studerande på andra stadiet.

Som projektkoordinator ansvarar du för att

  • marknadsföra debattforum och debattävlingen samt hålla kontakt med skolor
  • organisera debattforum i skolor i samarbete med personal coh frivilliga
  • besöka skolor för att hålla debattforum
  • arrangera den nationella debattävlingen.

Vi söker dig som

  • kan hålla många bollar i luften och koordinera ett projekt
  • har ett aktivt grepp och tar tag i saker
  • gillar att stå framför människor och tala inför publik.

Som projektkoordinator jobbar du tätt med båda förbunden på våra kanslier i centrala Helsingfors (Kaserngatan 1 och Georgsgatan 27). Arbetet inleds i oktober  2022 och avslutas i maj 2023, exakt tid enligt överenskommelse. Arbetet är ett flexibelt deltidsjobb på ungefär 12 timmar i veckan, tjänsten passar med andra ord till exempelm perfekt för dig som vill jobba vid sidan av studierna.

Tilläggsinformation fås av FSS verksamhetsledare Elin Svedman (elin.svedman@skolungdom.fi eller 050 5658390) och SU:s förbundssekreterare Malin Lindholm (malin.lindholm@su.fi eller 0400 60 7245).

Skicka in en fritt formulerad ansökan med CV senast söndagen 25.9 per e-post till elin.svedman@skolungdom.fi. Ange “Koordinator för debattprojekt” som rubrik för ditt meddelande.