Elevbladet

Vad?

Elevbladet = EBL = Din tidning

Elevbladet är de finlandssvenska skolelevernas egen lustgård; en tidning för elever, av elever. Elevbladet håller koll på det finlandssvenska skolklimatet och erbjuder dig under läsårets gång snärtiga paket av aktuella händelser, intressanta företeelser och aha-upplevelser. Elevbladet rotar i fenomen du aldrig ens hört talas om och reder ut brännande begrepp. Dessutom tar Elevbladet tempen på skrivarglädjen i de svenskspråkiga skolorna genom att publicera elevernas egna texter. Ligger du och ruvar på någon bra idé? Har du skrivit en fängslande uppsats som ligger och dammar bland resten av skolpappren, eller har du upplevt något som fått dig att tappa hakan? I Elevbladet kan du dela med dig av din kreativitet och samtidigt ta del av andras fyndiga alster; allt detta i Finlands snyggaste svenskspråkiga tidning!

Bidra!

Kom med i redaktionsrådet - skriv för Elevbladet!

Elevbladet går hand i hand med Finlands svenska skolungdomsförbund. Därför är det FSS-ordföranden som tillsammans med chefredaktören inför varje nummer av Elevbladet kallar till ett idekläckningsmöte där Elevbladets redaktionsråd samlas. Redaktionsrådet består av representanter för förbundets styrelse, chefredaktören, Elevbladets konstnärliga ledare (också kallad AD efter engelskans art director), förbundsmedlemmar och andra som är intresserade av att delta i arbetet med Elevbladet. Redaktionsrådet samlas ungefär en månad före tidningen går i tryck för att bestämma innehållet i det kommande numret, för att bolla idéer och för att fördela arbetsuppgifterna. Under mötet är det fritt fram för alla att presentera sina idéer eller lägga fram önskemål om vad man skulle vilja göra ? allas åsikter är guld värda!

Du kan gå med i redaktionsrådet om du vill skriva eller fotografera för Elevbladet, om du vill göra illustrationer, skriva dikter eller varför inte fixa pyssel. Elevbladet tar med öppna armar emot dina alster ? och dina idéer!

Men för att du ska bli en del av Elevbladets ruljangs, och på så sätt få viktig information om var, när och hur redaktionsrådet samlas, ska du gå med redaktionsrådets e-postlista. Det här gör du genom att kontakta FSS-kansliet antingen genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller genom att ringa +358 (0) 9 644 881.

Oftast, men inte alltid, ordnas redaktionsrådets möten i Helsingforsregionen eftersom det är där FSS har sin högborg. Men det betyder inte att du inte kan gå med i redaktionsrådet om du bor utanför Helsingfors ? tvärtom! Genom att gå med i redaktionsrådets e-postlista håller du dig uppdaterad om vilka beslut redaktionsrådet har fattat, om vilka texter som behöver skribenter och om hur lång just den text du vill skriva får vara.

Om du vill få en text publicerad utan att gå med i redaktionsrådet går det också utmärkt! Elevbladets chefredaktör tar emot idéer, feedback och texter på e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Vill du ha mera information om hur du kan medverka i Elevbladet? Skriv då ner din fråga i ett mail och skicka den till adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. !


Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera