Finlands Svenska Skolungdomsförbund ordnar Toppmöte i Tammerfors för elev-och studerandekårsstyrelse aktiva från hela Svenskfinland den 27-29 oktober 2023. Evenemanget pågår från fredag till söndag. 

Vi bjuder in max. två representanter per skola att komma och dela med sig av sina kunskaper, nätverka med andra aktiva och få ny inspiration till sina uppdrag.

Under veckoslutet kommer bland annat teman som skoldemokrati, likabehandling och en levande verksamhet behandlas i olika former. Deltagarna lär sig nya saker om sitt viktiga uppdrag i sin skolas EKS/SKS, samt om hur de kan utveckla sin verksamhet.

Anmälan till evenemanget är öppen fram till den 1 oktober. När anmälan har stängt skickas mera information ut till de som anmäler sig.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf bevakar svenskspråkiga elevers och studerandes intressen i Finland och är en påverkningskanal i ungdoms och utbildningspolitiska frågor. Vi stöder och utbildar elev- och studerandekårsstyrelser i hela Svenskfinland. FSS är partipolitiskt och religiöst obundet.

Vad? FSS toppmöte 2023

När? 27-29.10.2023

Var? Tammerfors

För vem? Elev- och studerandekårsstyrelse aktiva i grundskolans övre årskurser (åk 7-9), gymnasier, yrkesläroanstalter och folkhögskolor. 

Praktiska arrangemang

Programmet kör igång på fredag eftermiddag klockan 16 och avslutas på söndag kring klockan 15 så att alla hinner hem i god tid. Vi bor på Scandic Tampere Hämeenpuisto. 

FSS står för resor till och från Tammerfors. När du har anmält dig till evenemanget kommer du få ett bekräftelsemeddelande med information hur du bokar biljetter. FSS står endast för barn-och studerandebiljetter, inte vuxenbiljetter. Vid frågor gällande resor kan du vara i kontakt med ordförande Cecilia Huhtala, kontaktuppgifter hittar du nere på denna sida. 

Ifall du inte är medlem i FSS kan du bli det här. Det kostar endast sju euro och ger dig massor med studieförmåner.

Deltagare från Åland

Är du från Åland och är intresserad av att delta, men är lite osäker på hur du ska resa till Tammerfors. Ingen fara, vi fixar! 

Vår vice ordförande, Tilda Cederberg kommer att hämta alla delegater från Åland och åker med färjan över till Åbo där ni hoppar på ett tåg och åker upp till Tammerfors. När evenemanget är avslutad på söndag åker ni med tåg till Åbo och hoppar på färjan över till Åland. 

FSS bokar alla biljetter och är i kontakt med deltagare från Åland gällande resan. Om det finns frågor gällande resan kan du vara i kontakt med vice ordförande Tilda Cederberg. 

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är 60€. I avgiften ingår resor till och från Tammerfors, inkvartering på hotell, alla måltider och programmet. Vi tipsar om att skolan gärna kan betala avgiften.

  • Du kan fråga din skola om de kan betala hela eller en del av deltagaravgiften. Som deltagare på Toppmötet representerar du din skola och får erfarenheter som du kan ta med till din elev-eller studerandekårsstyrelse. Ifall skolan betalar, fråga t.ex. skolsekreteraren efter faktureringsadressen så att fakturan hittar fram.

Ifall du på grund av socio-ekonomiska skäl inte har möjlighet att betala deltagaravgiften kan du vara i kontakt med vår verksamhetsledare, Mikaela Jokinen.

Tillgänglighet

Ifall du har önskemål eller frågor om tillgänglighet kan du kontakta Cecilia. Vi gör vårt bästa för att kunna möta dina tillgänglighetsbehov.

Annulleringsvillkor

Om du av någon orsak inte kan delta så är det viktigt att du genast är i kontakt med Mikaela. 

Ifall du annullerar ditt deltagande efter sista anmälningsdag 1 oktober är du/din skola tvungen att betala hela deltagaravgiften. Du kan försöka hitta någon annan som kan komma på evenemanget istället för dig, då behöver du inte betala fakturan du fått. Meddela oss vem som ersätter dig och deras kontaktuppgifter. Om du insjuknar kan du annullera avgiftsfritt ditt deltagande genom att skicka ett giltigt sjukintyg till Mikaela. 

Vid frågor, kommentarer eller önskemål kan du skicka till info@skolungdom.fi eller vara direkt i kontakt med: 

Cecilia Huhtala, förbundsordförande 

cecilia.huhtala@skolungdom.fi / +358 50 322 7715

Tilda Cederberg, vice ordförande

tilda.cederberg@skolungdom.fi / +358 44 343 7750

Mikaela Jokinen, verksamhetsledare

mikaela.jokinen@skolungdom.fi / +358 50 303 1329