Skicka in motioner till Elevriksdagen!

Tycker du att FSS borde arbeta för en specifik fråga eller ordna vår verksamhet på ett visst sätt? Vill du ändra på något i FSS:s politik eller införa någonting nytt till vår verksamhet?

Nu har du chansen att skriva en motion till FSS årsmöte, Elevriksdagen! 

En motion (brödtext och att-satser) är ett förslag på vad FSS ska tycka i olika frågor och vad vi ska arbeta för. En motion kan handla om vilka frågor som möjligt. Motioner behandlas årligen på FSS årsmöte, Elevriksdagen i plenum. Motionerna är ett demokrativerktyg, genom vilket medlemmarna på ett konkret sätt kan påverka verksamheten och politiken. 

Notera att det inte finns en begränsning på hur många motioner du får skicka in. Vi rekommenderar att du deltar på Elevriksdagen som ordnas den 26-28.4 i Karis. Motionsskrivaren presenterar motionen under årsmötet i plenum, ifall du inte deltar behöver du se till att vi eller någon annan presenterar. Mer information om ERIK hittar du här

Hur skickar jag in en motion?

  • I år kan du skicka in texten på två olika sätt: 
  1. Pdf format till info@skolungdom.fi 
  2. Fyll i formuläret så sätter vi ihop texten till dig. 

Sista dagen att skicka in motioner är den 25 mars!

  • Enligt förbundets stadgar behöver motioner till årsmötet vara inskickade senast 30 dagar innan årsmötet. Vi publicerar förbundsstyrelsens svar på motionerna två veckor innan årsmötet. 

Mera information om motioner

FSS ordnar motionsskrivarkväll den 13 mars kl.18-19.30

Motionsskrivarkvällen finns till för alla som vill lyfta fram någonting till ERIK. Du kan komma på infotillfället med en helt färdig idé eller så kan du komma och bli inspirerad under kvällen. Vi går tillsammans igenom vad en motion är och hur man kan få fram sitt budskap på bästa sätt. Tillsammans är vi starkare! 

Anmälan

Vad? FSS motionsskrivarkväll

Var? Google Meets

När? 13 mars kl.18-19.30Vid frågor gällande motioner eller infotillfället kan du skicka till info@skolungdom.fi eller vara direkt i kontakt med våra vice ordföranden 

Niko Partanen (niko.partanen@skolungdom.fi/+358 44 343 7750) 

Tilda Cederberg (tilda.cederberg@skolungdom.fi/+358 45 844 4660)